70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη

75 χιλιόμετρα από την Καβάλα Kavala

65 χιλιόμετρα από τo Άγιο Όρος Mount Athos

15 χιλιόμετρα από τη λίμνη Βόλβη LakeVolvi

Πλεονεκτική γεωγραφική τοποθεσία

Ο Σταυρός βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της απόστασης Θεσσαλονίκης - Καβάλας, και στα όρια του Νομού Χαλκιδικής , μια θέση γεωγραφικά προνομιούχα τόσο σαν αφετηρία ημερησίων εκδρομών, όσο και εύκολη να φτάσει κανείς

Σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά της Θεσσαλονίκης και από το αεροδρόμιο Μακεδονία και σε παρόμοια απόσταση δυτικά από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας, η περιοχή είναι έυκολα προσβάσιμη και αεροπορικώς.

Επιπλέον βρίσκεται σε απόσταση μικρότερης της μίας ώρας από σημαντικές πόλεις της ευρύτερης περιοχής: 55 χλμ. από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, 56 χλμ. από τις Σέρρες και 70 χλμ. από την Δράμα.

Ιστορικοί και πανέμορφοι τόποι της ευρύτερης περιοχής, όπως τα Μακεδονικά Τέμπη, η λίμνη Βόλβη, το Βυζαντινό Κάστρο της Ρεντίναςτα αρχαία Στάγειρα, πατρίδα του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη, το Άγιο Όρος, το μουσείο της Αμφίπολης με το πασίγνωστο λιοντάρι της και το πανέμορφο σπήλαιο της Αλιστράτης, σας περιμένουν να τους επισκεφτείτε και να σας καταπλήξουν με τη μοναδική τους ατμόσφαιρα.

Greek
English
Bulgarian
Created By EnSo